dijous, de gener 08, 2009

Palestina

Quants dies sense escriure!. Quantes coses viscudes i sentides per compartir! Necessitat d'escriure. Necessitat d'expressar vivències i de compartir-les. Potser tot queda sobre un espai del blog amb pocs lectors per compartir aquestes idees, sentiments, vergonyes, pors...
Aquests dies he mirat la televisió. He escoltat la ràdio. He llegit diaris... però reconec que allò que m'ha entrat més endins de la guerra de Gaza són les imatges, les fotografies: pares amb els cadàvers dels seus fills als braços. Homes cridant amb els punys enlaire, carregats de ràbia i segurament d'odi. Dones plorant de desesperació. Cases destruides. Carrers amsb restes de metralla i de ferralla, bruts, amb nens amb la mirada perduda... Quin drama! Quina impotència! Els EUA bloquegen resolucions de les NNUU. Obama calla perquè encara no és president. Europa ha de suplir la presidència inoperant de Txèquia per aconseguir una vergonyosa treva: Tres hores sense bombes i després vint-i-una castigant la població, les institucions, les escoles... per deixar un territori inhabitable i impossible de reconstruir.
Sento impotència. Com podem pressionar per parar aquesta massacre?. Rebia fa uns dies un correu amb una llista de productes israelians per boicotejar. Es una manera de mostrar la condemna d'una agressió desproporcionada i injusta. On és el dret internacional? Perquè es vol justificar la guerra amb l'argument o l'excusa dels cohets que Hamas dispara contra poblacions israelianes?. El que fa israel no és sinó la resposta brutal a unes agressions motivades per un contenciós històric del que ningú s'atreveix a demanar-ne responsabilitats a una de les parts del conflicte.
La solució no és la violència ni la guerra. Només hi ha una solució, que passa per la política. Política en majúscules, política internacional. Aquesta solució política ha de ser imposada per la pressió dels pobles.
Per això ens hem de sumar a les manifestacions. Jo aniré a la que hi ha convocada el dissabte a les 5 de la tarda a la Plaça Universitat de Barcelona. Hauríem d'omplir el centre de Barcelona tots els que estimem la pau i tots els que volem manifestar la nostra solidaritat amb el poble palestí que pateix en carn viva les conseqüències d'una agressió descomunal per part d'Israel. Imposar primer la treva i imposar immediatament després una alternativa política que permeti viure en coexistència pacífica dos pobles, Palestina i Israel.
Dissabte, tots a la Manifestació per aturar la guerra de Gaza!.