dijous, de febrer 28, 2008

L'agenda inacabada

La paraula agenda ve del llatí, del verb "agere" que vol dir fer o actuar. La traducció d'agenda, que és gerundi, seria "Les coses que s'han de fer". Ahir vaig assistir a la presentació del llibre de l'ex Conseller Josep M Vallès, ex president de Ciutadans pel Canvi. Li ha posat per títol "Una agenda imperfecta. Amb Maragall i el projecte del canvi". Vallès és un professor rigurós, amb el cap i el pensament ben estructurat. Més enllà de l'experiència personal com a Conseller, analitza el corrent de fons que reclama el canvi en les maneres de fer política, en la dinàmica parlamentària, en l'estructura i la funció dels partits polìtics. Maragall va saber captar aquesta urgència de renovació i de canvi però no va poder superar les resistències d'uns i altres. Vallès parla "d'agenda imperfecta" i jo interpreto que vol dir agenda inacabada. Tornarà a venir l'empenta del canvi. No sabem qui l'impulsarà però la regeneració democràtica ens interpel.la a tots.
Ahir tam,bé vaig assistir a Tribuna Barcelona on intervenia Joan Ridao, d'ERC. Vaig voler sentir el candidat d'ERC davant d'un públic moderat i professional. Va estar equilibrat, pragmàtic, sense renunciar als objectius independentistes de futur però tocant de peus a terra va mostrar la voluntat de col.laborar amb un govern presidit per Rodríguez Zapatero sense seguidisme, amb exigències i condicions: "S'haurà de batejar abans el PSOE si vol que anem a la seva Comunió..." , però no va tenir problemes en afirmar que si es donen les condicions "serem aliats exigents però segurs de Zapatero". Va dir que no s'hi val l'abstenció ni el vot en blanc i ho va il.lustrar amb la frase: "per sortir de l'infern no cal passar pel purgatori del vot en blanc..."
Al vespre, a Sant Cugat, vaig assistir a l'acte de campanya del PSC. Hi intervenien la diputada santcugatenca Montserrat Colldeforns i el secretari d'estat d'economia David Vegara. Vegara, sense papers per llegir, va fer una exposició clara, didàctica, sobre el moment actual de l'economia i les propostes del PSOE. Va justificar els 400 € i les mesures per mantenir la bona orientació de l'economia espanyola.
Arribava a casa a mig partit del barça. La falta de gols em posava nerviós. al final el Xavi, després d'uns mans invisibles d'Etoo, marca el gol de l'empat. A dormir més tranquil!.