dimarts, de març 16, 2010

l'entrevista.

Ahir vaig estar pendent de l'entrevista que li feia Mònica Terribas al president Montilla i confesso que no em va agradar. Confesso que aquesta vegada no em va agradar el to de l'entrevistadora. Em va semblar agressiu, com a poc respectuosa per al personatge que entrevistava que era el President del país. Va ser entrevista dura, sense tenir en compte ni respectar la lenta expressió que tenia el president en alguns moments. Montilla necessitava buscar la paraula, la frase justa per expressar el seu pensament i la Mònica no el deixava. Tenia pressa. el tallava per replicar o per plantejar un altre punt. Semblava talment que era la portaveu dels crítics a tota la gestió de la catàstrofe de la nevada. No buscava la versió dels fets i la reflexió del President sinó que l'assetjava amb preguntes que posaven el president a la defensiva i no pas en el pla de donar explicacions de la visió i la reacció que el govern havia tingut en el conflicte atmosfèric i elèctric. Finalment em va semblar que confonia el paper del personatge. Entrevistava el President de la Generalitat o el Primer Secretari del PSC? Barrejava el càrrec institucional amb el d'home de partit. Senzillament em va semblar una entrevista poc reeixida no tant pel què com pel com va estar gestionada. I la veritat és que en moments de conflictes que afecten un gran nombre de ciutadans del país calia que el President de tots donés la seva versió i ho podés fer amb el seu tarannà pausat, reflexiu, potser lent però amb el dret que se li respecti aquesta manera d'expressar-se i que no es vegi forçat a la dialèctica del pim pam pum.

9 comentaris:

rudbèn ha dit...

A mi em sembla que la Mònica Terribas és tota un senyora periodista que condueix l'entrevista amb molt bon criteri i sempre trasllandant les preguntes que qualsevol ciutadà faria. Si la presentadora considera en algun moment dir o preguntar amb tots els incisos que consideri oportuns segons com es desenvolupa una entrevista, em sembla molt bé. I més quan s'entrevista un polític, encara que sigui el president, perquè ells mai contesten les preguntes directament i cal anar redreçant-los constantment. La senyora Terribas és una professional com poques, i durant 8 anys ens va informar del que passava molt millor que mil telenotícies, amb rigor i molt de criteri. Ningú la pot acusar de partidista. Com digué en el darrer "La nit al dia", sempre amb i per al poble.

Anònim ha dit...

Benvolgut senyor Balcells ...

en primer lloc gràcies perquè no a tots els blocs de polítics socialistes he pogut deixar un comentari ... com a mínim vostè sembla valent

En respecte al que vostè manifesta al seu bloc li haig de dir que l'entenc perfectament ... Si jo fos militant d'un partit i fos des del davant, com és el seu cas, tampoc m'hauria fet gràcia l'entrevista.

Jo, si em permet, li donaré uns altres punts de vista ...

Em sembla molt bé que la periodista fos agressiva ... de fet els polítics s'estan malacostumant: massa compareixences disfressades de rodes (?) de premsa, massa autoedició dels mítings i autogeneració de notícies ... Tot això fa que els polítics cada dia estiguin més absents de la realitat

I la realitat senyor Balcells és que, si el senyor Montilla és lent (resolent els problemes dels ciutadans) que plegui i que entri algú altre que sigui més efectiu ...

Pel que fa als seus comentaris sobre que la senyora Terribas semblava portaveu dels crítics ... doncs sí ... és una de les feines dels periodistes: donar veu a la gent que fa una setmana que no té llum.

Entenc que el senyor Montilla no pot donar gaires explicacions sobre el que ha fet ambl es elèctriques perquè la veritat és que realment a Catalunya no tenim cap poder sobre res ... i, per si no fos prou, el senyor Montilla mai donarà un cop de puny sobre la taula per a dir que s'ha acabat el bròquil (això incomodaria el PSOE i això al PSC és que ni s'ho plantegen)

Pel que fa a la confusió entre President / Secretari general li diré que a la gent del carrer una cosa i l'altra ens és una mica igual ... el senyor Montilla és les dos coses i, per tant, ha de respondre sempre de les seves obligacions ... sigui on sigui i de la manera que sigui (el tema de l'això no toca ja el van fer servir els convergents ...)

Salutacions cordials des de les Terres de l'Ebre

Valentí Parrilla Aixelà ha dit...

JM, primer de tot, records pel teu temps com a professional al que anomenavem Circuit Català de TVE.

Per continuar... Si Montilla va tan lent, no val la pena que posin un de nou més ràpid. A molts, en les seves feines, per anar tan lents, els acomiadarien...

Enhorabona a Mònica Terribas, i espero que la castiguin amb destituir-la de Directora de TV3, i amb un contracte indefinit per continuar presentant (a l'hora de sempre quan es feia) "La nit al dia", i que hi passin tots els liders polítics del país mes sí, i mes també, sortiriem guanyant tots els catalans i catalanes de la letargia actual... QUE JA SOM MÉS DE 600.000 CATALANETS I CATALANETES A L'ATUR, s'ha destruït llocs de treball a Catalunya com mai en any i mig... CAL MANS A LA FEINA, a veure si treballeu TOTS al PARLAMENT!!!

ximo ha dit...

Estic d'acord en que l'entrevistadora semblava tenir especial interes en no deixar acabar les frases al President; també podria ser que fos pel desig de que entressin més peguntes, no ho se. Ara, dit aixo, el President ( com hauria fet Pujol, estic segur )el que hauria d'haver fet és dir: Sr. Terribas, deixem acabar si us plau!!

Anònim ha dit...

sergi

Crec que la percepcio de Balcells es correcte. Hi ha qui es pensa que el pais es mes d'ells que dels altres i la Terribes no s'escapa d'aquesta actitud. Es obvi que hi ha qui li agrada aquesta actitud, pero no es el que s'espera del director/a d'una televisio pública entrevistant el president del pais. Si algu no li agrada la previsibilitat o ritme de l'expossicio de l'entrevista simplement ha de canviar de canal o llegir un llibre. Es inacceptable que un periodista es cregui que esta per sobre de l'entrevistat.La Mónica fa campanya pel canvi en la presidencia de la Generalitat, i aixo es inacceptable.

jaume molsosa ha dit...

Senyor Balcells, en sintonia amb en Rubbèn, a mi em sembla que la Sra. Terribas és una periodista com una catedral. Jo també vaig seguir l'entrevista i el President va dedicar una bona part del seu pensament, no pas a respondre, sinó en com esquivar preguntes incòmodes. La Mònica ha aplicat un criteri únic a les seves entrevistes i no se la pot titllar de tenir dues mesures. És injust i malèvol queixar-se quan són "els nostres" qui s'han de sotmetre a l'opinió pública.
D'altra banda, no és la primera vegada que el PSC mira d'influir, i silenciar, els mitjans quan no els agraden les seves opinions que expressen.
Finalment, ras i curt: qui no vol pols que no vagi a l'era. Ja jutjaran els ciutadans.

Anònim ha dit...

Jo sóc valencià i aquí els serveis informatius de la televisió pública -Canal 9- fan pena. Es dediquen a fer justament el contrari del que fa una gran professional com és Mònica Terribas en les seves entrevistes. Si us plau, deixeu-la treballar i no censureu la seva manera d'abordar els entrevistats, els ciutadans ho agraïrem. La televisió pública no pot estar condicionada per les crítiques dels dirigents del govern.
Gràcies

Anònim ha dit...

La Sra.Terribas,es una bona profesional però aquesta vegada se li
ha olvidad el respecte que es deu al president de la generalitat maxima autoritat de Catalunya.
La agresivitat que va mostrar durant la entrevista ,gairebé semblaba un interrogatori.
Amb la seva actitut no va mostrar el minim respecte per el nostre pais.

Joan F ha dit...

M'agradaria respondre a en Sergi que ha deixat un comentari en aquesta entrada:

No trobo gens positiu aquesta corrent de buscar constantment la confrontació amb els sentiments nacionals de les persones. Desconec si la Mònica Terribas té cap tipus de sintonia amb el nacionalisme ni si aquesta afinitat podria arribar a incidir en la seva feina.

Però tu, que trobes que hi ha qui exclouen la resta per la seva ideologia, pretens fer una depuració per no pensar com tu. Ho trobes just i raonable?