divendres, de setembre 26, 2008

Pedres vives

Demà es casen en Joan i la Mariona. Ho volen fer d'una manera ben informal però acompanyats de molts amics. La parella viu ara a El Salvador. Hi van anar en projectes de solidaritat i han volgut allargar la seva estada allà per compartir amb aquell poble llatinoamericà els reptes, la pobresa i l'esperança. Demà es casen i ben aviat es retrobaran amb els seus col.legues salvadorencs. Aquí, els amics catalans som molts. Amb en Joan , els meus fills i una colla més de nois i noies amb llurs pares hem participat molts anys d'acampades i molts anys de convivència al Mas Molelles, una masia compartida ara a St. Pere de Torelló. En Joan és geòleg. Ha pogut treballar en la seva especialitat aquí i allà.
Demà farem festa grossa com la vam fer fa una setmana en el vint-i-cinquè aniversari de la primera acampada de tota aquesta colla batejada com a "colla Vallferrera". El regal col.lectiu serà unes pedres que cadascú té guardades del viatges personals i que són procedents d'indrets ben diferents. Amb la pedra s'hi ha d'acompanyar un pensament, una frase, un desig...
En trio tres que porten missatge: Una pedra d'una platja de Turquia, un mar -diu la nota- que banya països i cultures ben diverses. I afegeix: "Les pedres, com el mar, no entenen de races ni d'identitats. Són universals".
Una altra, treta de la vora del mar Mort (Jordània). Amb la pedra, l'amic del Joan i la Mariona els diu: "Pedra de prop d'un mar salat, ple de llàgrimes de dos pobles: Israel i Palestina. La pedra fosca vol ser imatge de la síntesi de dues races cridades a conviure en pau".
La tercera és d'una glacera de Noruega, "una pedra -diu un altre amic- polida pel fred i el glaç. la vida sovint és dura i freda però la reacció a la fredor i a la duresa exigeix esforç i solidaritat. Si hi afegim tendresa ens sentirem definitivament humans".
Un casament, dóna per això i més. Una parella carregada d'il.lusions, de projectes, de somnis però sobretot carregats d'estimació. Un amor, però, no per quedar-se'l sinó per repartir i compartir.
Demà serà un dia gran per en Joan i la Mariona però també per tots els amics que els acompanyarem.