dimarts, de gener 09, 2007

Salutació

El dia 1 de novembre vaig ser elegit diputat al Parlament de Catalunya a proposta de Ciutadans pel Canvi en les llistes de la candidatura del PSC-CpC que encapçalava José Montilla. Després d'una llarga trajectòria professional en el camp del periodisme audiovisual se'm va donar una oportunitat inesperada de viure el compromís polític des del lloc més noble que no és altre que el de la representativitat democràtica en el Parlament. Una experiència. Un repte. Uns anys de servei al país i al programa del govern d'entesa que es va formar arran dels resultats electorals i dels pactes posteriors entre els partits de l'esquerra catalana.
Entenc que un diputat representa no només els seus electors sinó el conjunt dels ciutadans de Catalunya. En aquest sentit considero un deure mantenir alguna mena de lligam i de comunicació amb l'electorat. Aquesta comunicació, més enllà dels partits i els grups parlamentaris que poden expressar-se de forma col.legial, es pot traduir també a escala personal o individual en informació i valoració de l'actualitat, en comentaris sobre fenomens socials, sobre estats d'opinió, sobre tendències, sobre valors, sobre iniciatives parlamentàries, sobree l'acció de govern, o sobre reaccions i posicionaments de l'oposició i un llarg etcètera sota l'única i exclusiva responsabilitat de qui ho signa, en aquest cas el diputat de més edat del Parlament de Catalunya, Josep M Balcells. L'objectiu és establir un punt de comunicació que no voldria que fos només en una direcció sinó que permetés el comentari extern d'aquells lectors que puguin accedir al blog. Les noves tecnologies ens permeten aquest diàleg, aquesta capacitat de donar a conèixer el punt de vista propi i rebre el comentari i el contrapunt dels lectors. D'entrada la iniciativa és meva, la d'un diputat que no parlarà mai en nom del grup ni tan sols en nom del moviment de Ciutadans pel Canvi al qual pertany. És una pressència testimonial, lliure, que em permetrà expressar el meu pensamewnt de forma espontània i fresca. No pretenc, per tant, dogmatitzar ni tenim sempre la raó sinó dir senzillament el que penso d'una cosa en aquell moment. Pot ser que l'endemà canvii d'opinió com a resultat de reflexions d'altris o d'elements nous que facin madurar el primer punt de vista expressat.
però tot plegat pot ajudar a promoure i dinamitzar la participació dels ciutadans en el debat polític
Es a partit d'aquest marc que enceto il.lusionat el meu blog.
Des del primer moment, una salutació a tots els que tinguin curiositat de llegir-me. Si a mes de llegir us veieu en cor de contestar, criticar, aplaudir o senzillament comentar algun aspecte... podrem experimentar l'enriquiment que es deriva d'un diàleg frang entre persones que porten a dins la inquietud de la vida col.lectiva.

Josep M Balcells

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.