dimecres, de juliol 07, 2010

Unitat i multitud, aquesta és la qüestió

Anar per feina! ha estat sempre una expressió molt nostra. Doncs, resulta que algú prefereix entorpir la marxa col·lectiva abans de renunciar a una pírrica rendibilitat política. La marxa de dissabte és molt important. És la reacció d'un poble que s'ha sentit maltractat amb una sentència que desqualifica la voluntat de dos parlaments, el català i l'espanyol i la voluntat sobirana del poble que va refrendar l'Estatut del 2006.
Què volem que passi dissabte? Doncs poder veure i poder ensenyar a la resta de l'Estat una riuada de catalans que protesten per la sentència del Constitucional. Volem que el dissabte, fent pinya, hi hagi una veu que aplegui totes les sensibilitats ferides per la sentència del Constitucional: Unitat i Multitud són els dos elements fonamentals de la manifestació de dissabte. Jo voldria que la història la recordés com una data de defensa de la nostra voluntat de ser. I, tanmateix, estem enfangats en les formes. És del tot evident que dóna força una manifestació popular si està encapçalada pel President del país i pels representants electes d'aquest país que fan seves les grans causes del poble. Quin és o quin són els símbols emblemàtics del nostre poble? Doncs la Senyera i el President elegit democràticament i que ens representen a tots. President i senyera han d'encapçalar la manifestació si volem mantenir el do preuat de la unitat. Després hi caben moltes més expressions de col.lectius que sota un o altre lema, una o altra pancarta podran desfilar mostrant també el seu propi perfil i les seves reivindicacions específiques.
Si us plau! no esgarrem amb picabaralles una causa noble i compartida que ens pugui aplegar a tots i oferir una imatge immensa i multitudinària d'unitat darrere del simbol que tothom coneix com el símbol nacional de Catalunya.
President, no hi ha ningú que pugui representar i encapçalar millor una manifestació feta en nom de Catalunya. A hores d'ara em pregunto. si el President fos avui el sr. Jordi Pujol, algú pensa que s'hagués qüestionat una proposta similar com la feta pel president Montilla? Qui vulgui erosionar una força política no pot disparar el tret contra la primera autoritat del país més enllà de les sigles polítiques que en el seu moment el van avalar com a candidat a la presidència. Qui fa això està disparant contra els referents d'aquesta nació que tots estimem i volem defensar.