dijous, de juliol 29, 2010

"Gràcies, sr. Balcells, pel seu vot!"

Ahir, després d'un dia dens al Parlament, tornava a casa cap a les nou del vespre. En baixar del cotxe em vaig creuar amb un matrimoni de mitja edat que passejava el gos i em van cridar per dir-me: "Sr. Balcells, gràcies pel seu vot al Parlament. Li ho volem agrair". Va ser un gest espontani de persones que apenes coneixia i em va cabar de confirmar que el vot per acabar amb les curses de braus a Catalunya reflectia una sensibilitat àmpliament compartida entre la ciutadania. No sé què vota aquest matrimoni que em va saludar però el debat d'ahir traspassa els colors partidistes i penso que és molt transversal. Estic satisfet d'haver representat la sensibilitat dels que considerem que el sofriment dels éssers vius no pot ser mai un espectacle lúdic per als humans.
Avui a primera hora he repassat els diaris, els d'aquí i els de la resta de l'Estat. I lamentablement he tornat a comprovar que la lectura políticament sectària s'ha imposat en la premsa madrilenya. Em dol i sento la impotència de no poder fer la pedagogia de qui vol accelerar el pas cap a una societat lliure d'espectacles sagnants, que és cert que tenen una història, que han estat un referent d'una manera d'entendre "l'art" de la lluita de l'home contra la bèstia però que avui topen contra una nova sensibilitat que ens fa condemnar el sofriment gratuit i programat exclusivament per a gaudi dels humans.
Em deia un fotògraf del Parlament que ha cobert sovint les "corrides" que ha vist com arribaven a la cursa autocars de turistes i que moltes vegades ha pogut captar la sortida de la plaça de turistes que ploraven i marxaven perquè no podien resistir l'espectacle que entenien com una gran crueltat contra els animals.
Siguem valents. Siguem, però, didàtics. No vulguem enfrontar Catalunya amb Espanya. Aquest no és debat. Fem pedagogia i estic segur que la història ens donarà la raó als que hem volgut accelerar el canvi, aturant l'espectacle taurí a Catalunya.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M’afegeixo a l’agraïment. Gràcies per la teva coherència i sensibilitat vers aquest espectacle sagnant. També per haver utilitzat l’oportunitat de llibertat de vot que els grups majoritaris del Parlament us van donar als diputats. Penso que la nostra democràcia hauria d’utilitzar més aquesta fórmula. Finalment, sí, sap greu que aquesta qüestió de les “corrides” de toros s’hagi polititzat tant, però en el fons, que lluny èticament ens queda aquesta “fiesta nacional” de Espanya! A. Travé

Pere Vega ha dit...

Gracies Josep Maria per haveure estat dels pocs companys i companyes que han reflectir el pensar com minim d'uns quants de nosaltres.

Pere Vega
1 secretari PSC Sant Cebria de Vallalta

Pere Vega ha dit...

Gracies Company, per haveure estat dels pocs que han reflectit la opinio d'uns quant de nosaltres

Gemma Corrales ha dit...

Si gràcies Sr. Balcells, milions de gràcies! El que vam votar el dia 28 per iniciativa popular es un pas molt gran, un avanç, vam aconseguir quelcom molt gran.

Molta de la gent del carrer no s'en dona compte de la importància del fet però es un gran canvi, desprès d'això vindran moltes mes coses bones, moltes mes. Hem treballat moltíssim recollint firmes, fent campanyes (a la que molta gent ni hi creu), informant als ciutadans de la realitat animal i que de tot plegat no poder dir que sigui "cultura o tradició".

Dimecres vaig sentir per canal parlament i radio tota la sessió, i no vaig evitar emocionar-me quant vaig sentir el resultat i els crits d'alegria de la gent present. Pensava que no hi veuria en vida i ho estava vivint! Jo que soc defensora del drets de qualsevol ésser viu, i això inclou als animals que pateixen i senten com nosaltres, hem vaig sentir molt orgullosa de ser catalana, la nostra societat no esta d'acord amb aquestes pràctiques. No es pot fer de la tortura un espectacle. El patiment d'un animal torturat no transmet cap mena valor, al contrari els destrueix.

Es una pena i una vergonya que polititzin el vot, no va néixer amb sentiment polític ni molt menys.

Ara podrem continuar treballant per aquesta línia, amb força, la primera fitxa del dominó ha caigut i tot seguit venent les altres.

Voldria compartir dos frases molt significatives que he llegit aquest dies, una de "Bloque por Asturies" i l'altra del diputat del PP Miquel Cabrera en la intervenció a RAC1 d'ahir al matí.

"Ninguna sociedad que se llame civilizada y racional en estos tiempos, puede permitir la tortura, el maltrato, el sufrimiento y la muerte de animales por fines recreativos, artísticos, de ocio o supuestamente culturales o identitarios. La imaginación del ser humano es lo suficientemente inagotable como para generar elementos o señas de identidad de una comunidad que no pasen por el maltrato y la tortura a ningún ser viviente". Bloque por Asturies

"Los animales no estan en este mundo para que nosotros disfrutemos con su sufrimiento". (Miguel Cabrera, diputado del PP en el Parlamento de Canarias)